Tutireceptek.hu fejléc

Duplán citromos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
13 dkg kristály cukor
1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
8 dkg margarin vagy vaj
1 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin
1-2 evőkanál finomliszt
A mázhoz:
12 dkg por cukor
3 evőkanál citromlé

Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint / vajat / belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.

2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal vagy vajjal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük.

3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.
Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos aprósütemény » Barackos teasütemény » Sós sajtos sütemény » Csokis tejszínes sütemény
» Citromos torta » Joghurtos kekszes sütemény » Neve nincs sütemény » Epres habos sütemény
» Sajtos sütemény » Zöldcitromos marhatokány » Citromos ricottakrém torta » Citromos joghurttekercs
» Ünnepi sütemény citromosan » Mézes-krémes sütemény » 1 csészés sütemény » Almás, krémes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.