Tutireceptek.hu fejléc

Duplán citromos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
13 dkg kristály cukor
1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
8 dkg margarin vagy vaj
1 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin
1-2 evőkanál finomliszt
A mázhoz:
12 dkg por cukor
3 evőkanál citromlé

Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint / vajat / belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.

2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal vagy vajjal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük.

3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.
Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis aprósütemény » Egyszerű sütemény színesen » Citromos-mákos muffin » Citromos Mimóza szelet
» Grízes-citromos » Csokis sütemény » Kefíres szilvás sütemény » Citromos kókuszgolyó
» Árvácska sütemény » Epres habos sütemény » Citromos álom torta » Epres tejfölös sütemény
» Diós rebarbarás sütemény » Angol karácsonyi sütemény » Almás-habos sütemény » Fincsi citromos krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.