| Citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 adag: 250g zöldspárga 2 db tojás 100g baconszalonna 1 kisebb darab citrom 0,2dl olívaolaj 1 teáskanál mustár folyékony édesítőszer só bors Elkészítés: A spárgát miután megtisztítottuk, enyhén sós, vízben roppanósra főzzük, ehhez kb. 6 perc szükséges. Közben a 2 tojást is megfőzzük. A baconszalonnát minimális zsiradékon kisütjük. Kis tálkába kipréseljük a citrom levét, és elkeverjük az olívaolajjal, mustárral, majd ízesítjük sóval, borssal és folyékony édesítőszerrel. Az elkészült spárgára locsoljuk az öntetet, majd a főtt tojásokat félbevágjuk, és a spárga tetejére helyezzük. Végül a bacon szalonnát is ízlésesen a salátánkra szórjuk. Teljes kiőrlésű, felkarikázott és megpirított baguettet kínálunk mellé. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |