Tutireceptek.hu fejléc

Citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 adag:

250g zöldspárga
2 db tojás
100g baconszalonna
1 kisebb darab citrom
0,2dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
folyékony édesítőszer

bors

Elkészítés:
A spárgát miután megtisztítottuk, enyhén sós, vízben roppanósra főzzük, ehhez kb. 6 perc szükséges. Közben a 2 tojást is megfőzzük. A baconszalonnát minimális zsiradékon kisütjük. Kis tálkába kipréseljük a citrom levét, és elkeverjük az olívaolajjal, mustárral, majd ízesítjük sóval, borssal és folyékony édesítőszerrel. Az elkészült spárgára locsoljuk az öntetet, majd a főtt tojásokat félbevágjuk, és a spárga tetejére helyezzük. Végül a bacon szalonnát is ízlésesen a salátánkra szórjuk.
Teljes kiőrlésű, felkarikázott és megpirított baguettet kínálunk mellé.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos keksztekercs » Citromos süti » Párizsi kosárkák tojással » Csicsókakrémleves baconnal
» Fitt tojássaláta » Citromos csillagok » Sóskaleves, tojással » Citromos kekszes
» Citromos-mandulás muffin » Habkönnyű-citromos kuglóf » Citromos szelet » Pirított kenyér tojással
» Francia csirke citromosan » Tojással töltött húslabdák » Mézes-citromos sóskasaláta » Citromos sütiszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.