Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

COBB saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 1 ek. mustár
- 1 dl olívaolaj
- 2 zacskó zöldsaláta mix
- 1/2 grillcsirke
- 15 dkg kéksajt
- 8 szelet füstölt szalonna
- 4 db tojás
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 db avokádó
- 2 ek.(vörösbor)ecet

Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagy serpenyőben mindkét oldalán ropogósra pirítjuk --> A tojásokat félkeményre főzzük --> A koktélparadicsomot félbe vágjuk ---> Végül az avokádókat meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A szalonnához használt serpenyőt, amelyben benne van még a zsiradék, nagy lángra tesszük ---> óvatosan elkeverjük benne a vörösborecetet. Hozzáadjuk a mustárt (kevergetjük)---> Ekkor levesszük a serpenyőt a tűzről és elkeverjük benne az 1 deci olívaolajat.
Ez a saláta öntete --> ennek a 3/4-ét összeforgatjuk a zöldsaláta-keverékkel és a salátát elosztjuk a tányérokon.
Mindegyik kupacot megszórjuk egy kevés sült csirkehússal ---> jöhetnek a salátára a félre tett szalonna szeletek is, majd szépen kipakoljuk rá a félig főtt kemény tojás-cikkeket, a paradicsom feleket és az avokádó-cikkeket!
Az egészet meglocsoljuk a maradék öntettel + megszórjuk a tetejüket morzsolt kéksajttal!


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles saláta » Mediterrán salátám » Szárnyassaláta » Tofusaláta
» Csirkés hagymasaláta » Nyári vegyes saláta » Babsaláta » Párizsi burgonyasaláta
» Kelkáposzta saláta » Tarka tésztasaláta » Hagymasaláta » Olasz kenyérsaláta
» Mexikói saláta » Mandulás gyümölcssaláta » Besztercei saláta » Hagymás babsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.