Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
75 dkg héjában fõtt burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evõkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só, cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.

Elkészítés:
Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymás melegszendvics » Újhagymás lepény » Újhagymás-retek-saláta » Fokhagymás sült lapocka
» Fokhagymás cukkíni » Hagymás-dinnyés csirke » Fokhagymás húspástétom » Hagymás zeller saláta
» Hagymás zöldbabsaláta » Hagymás kukoricapuffancs » Hagymás burgonya » Hagymás csirke rízsben
» Fokhagymás hústekercs » Hagymás pogácsa » Sváb krumplisaláta » Fokhagymás halfilé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.