Tutireceptek.hu fejléc

Creme brulée eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tejszín,
2 dl tej,
fél vaníliarúd,
8 tojássárgája,
1 tojás,
10 dkg cukor,
20 dkg eper

Elkészítés:
Lazán keverd össze a nyolc tojást és a tojássárgáját a cukorral (amíg a cukor feloldódik, de nem fehéredik ki). Öntsd a tejet és a tejszínt egy fazékba, kapard bele a vaníliarúdból az apró magokat, és hevítsd fel (ne forrjon!). Ezután a cukros tojást hőkiegyenlítéssel keverd bele: először a melegebb tejes léből kanalazz a tojáshoz egy keveset, majd miután ez már felmelegítette a tojásokat, már elkeverheted az egészet.
Ha a keverék kész, öntsd brulée-s formákba (kis kerek, lapos agyagedények), és egy félig vízzel feltöltött tepsiben, vízfürdőben 110 fokos sütőben 40 perc alatt készítsd el a krémet. Onnan tudhatod, hogy készen van, ha az edényeket megütögetve a krém remegős lesz. Ezután tedd hűtőbe. Tálaláskor vedd ki a hűtőből, és szeletelj rá néhány ízletes epret, és szórd meg kevés kristálycukorral, és azt kézi perzselővel (gázpisztollyal) karamellizáld rá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Creme Brulee » Menthe Eiscreme Soda » Uborkasaláta eperrel » Cremets
» Rizsfelfújt eperrel » Túrós édesség eperrel » Túrótorta eperrel » Joghurt szelet eperrel
» Ekler fánk eperrel » Pannacotta eperrel » Darapuding eperrel » Mentás hab eperrel
» Tejesdara eperrel. » Sajtkrém eperrel » Mini savarinok eperrel » Csirkemell eperrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.