Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
víz, cukor

Elkészítés:
Hiba-, és sérülésmentes cseresznyéket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg. Készítsünk szirupot, adjunk literenkénti vízhez 40 dkg cukrot és főzzük össze. Mossuk ki az üvegeket, rakjuk bele a cseresznyéket, és öntsük rá a kihűlt szirupot. Zárjuk le és gőzöljük ki.(dunsztolás)

Tanácsok:
Önthetünk rá forró szirupot és lezárva, száraz dunsztba tesszük, mikor kihült a helyére pakoljuk az üveget.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés pite kókusszal » Fürj cseresznyével » Erika cseresznyés piskóta » Cseresznyés sztrapacska
» Egres-banán befőtt » Cseresznyetorta » Cseresznyesorbet » Túrós cseresznyetorta
» Málnás-cseresznyés torta » Cseresznyeszörbet » Citrom-vodka befőtt » Csokikrém cseresznyével
» Koktécseresznyés sutemény » Cseresznyés pite * » Rakott torta befőttel » Cseresznyés tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.