Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
víz, cukor

Elkészítés:
Hiba-, és sérülésmentes cseresznyéket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg. Készítsünk szirupot, adjunk literenkénti vízhez 40 dkg cukrot és főzzük össze. Mossuk ki az üvegeket, rakjuk bele a cseresznyéket, és öntsük rá a kihűlt szirupot. Zárjuk le és gőzöljük ki.(dunsztolás)

Tanácsok:
Önthetünk rá forró szirupot és lezárva, száraz dunsztba tesszük, mikor kihült a helyére pakoljuk az üveget.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés habos » Meggybefött (fözés nélkül) » Flambírozott cseresznye » Cseresznyés pite *
» Cseresznyekrémleves » Cseresznyés tejbezab » Kandírozott cseresznye » Cseresznyés mikrós piskóta
» Cseresznyeleves » Mágnás cseresznyés pite » Csokikrém cseresznyével » Cseresznyés süti
» B1 vitamin cseresznyével » Cseresznyés tekercs » Koktécseresznyés sutemény » Cseresznyés kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.