Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye- vagy meggytorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 szelethez:
a tésztához: 1 tojás, 10 dkg porcukor, 30 dkg finomliszt, 20 dkg sütőmargarin, 1 mokkáskanál só; a krémhez: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1-2 dkg vaníliás cukor, 3-4 evőkanál méz, 40 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy, 2 dl meggy ivólé vagy vízzel hígított meggyszörp, 1 evőkanál zselatinpor.

Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, majd egy nagy gyümölcstortaformát úgy bélelünk ki vele, hogy legyen pereme is. (Hogy a tésztakosár megtartsa a formáját, sütőpapírt teszünk a tésztára, és száraz babszemekkel teletömjük. Ha megsült a tészta, a sütőpapírt meg a babot eltávolítjuk.) Előmelegített, közepesen forró sütőben világosra sütjük, közben a krémet meg a zselét is megfőzzük. A pudingport a tejjel, mézzel és vaníliás cukorral előírás szerint elkészítjük, majd langyosra hűtjük, és beleöntjük a megsült tésztába. A zselatinport a gyümölcslében elkeverjük, és langyosra melegítjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet megrakjuk a gyümölccsel, majd a zselét apránként ráöntjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines meggytorta » Meggytorta másképen » Különleges meggytorta » Fekete-erdei meggytorta
» Fekete-erdői meggytorta » Feketeerdei Meggytorta » Cseresznye-mályva ital » Drazsé-kocka
» Mézes-meggyes lepény » Elefánt könnycsepp » Csokis cookie » Proffiterol bianco
» Almaomlett » Citromtorta húsvétra » Narancstorta II. » Habos likőrfagylalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.