Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés habos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg cukor
3 ek langyos víz
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 ek. sütőpor
5 dkg vaj vagy margarin
5 ek tej
fél kg cseresznye

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, a korábban felolvasztott vajat, a sót és a tejet, jól összekeverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben a cseresznyét kimagozhatjuk és a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A cseresznyét ráhalmozzuk a tésztára és a habot elkenjük rajta. A sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentjük és tovább sütjük. Amikor a fehérje kemény akkor kivehetjük a sütőből. Langyosan szeletelhetjük és ehetjük. Frissen a legfinomabb.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos tejespite » Habos almás, nagyon finom » Habos almás fincsi süti » Cseresznyés pite *
» Habos raffaelló szelet » Habosdiós szeletkék » Habos piskóta » Habos-diós szelet 2
» Epres-habos piskótatorta » Francia habos sütemény » Cseresznyés sztrapacska » Cseresznyés lepény
» Habos túrós sütés nélkül » Cseresznyés pite 1 » Karamellás habos süti » Habos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.