| Tejszínhabos-túrós kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 12 dkg cukor 13 dkg liszt 2 dkg cukrozatlan kakaópor 0,5 dl olaj csipet só 1 citrom reszelt héja Töltelék: 50 dkg áttört, félzsíros tehéntúró 6 dl tej 2 csomag vaníliás főzős pudingpor 10 dkg cukor 15 dkg porcukor 25 dkg vaj Teteje: 4 dl habtejszín Tetejére: csokidara vagy reszelt csoki Elkészítés: Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni. Krém készítése: 5 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejhez és kevergetve, alacsony hőfokon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a túrót és apránként a kihűlt pudingot. Krémes állagúra keverjük. Összeállítás: A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk (ha cukrozatlan, ízesíthetjük cukorral) és a túrókrémre egyengetjük. Csokireszelékkel meghintjük. 1-2 óra hűtés után kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |