Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-habos szeletek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió
Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.

Tanácsok:
Hűtöbe tenni és a legjobb másnap,csikokra vágva:)


A receptet beküldte: pinky20080216


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pontyszeletek » Diós zsúrszeletek » Göngyölt borjúszeletek. » Diós-habos szelet
» Balatoni borjúszeletek » Rakott hússzeletek » Erdei szeletek » Mustáros karajszeletek
» Rántott tojásszeletek » Mustáros tarjaszeletek » Tejfölös hússzeletek » Bástyaszeletek
» Hússzeletek bakonyi módra » Boros hússzeletek » Mogyorós halszeletek » Kétszínű szeletek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.