Tutireceptek.hu fejléc

Habos gesztenye szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Tészta

6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál víz
12 kanál liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
Krém

1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 cs gesztenyemassza
10 dkg cukor
25 dkg Rama
Tetejére

növényi tejszínhab
reszelt csoki

Elkészítés:
Elkészítés

1.A tojássárgát kikeverjük cukor felével, a vízzel, majd habot verünk a tojásfehérjéből a pici sóval és a cukor másik felével, végül a lisztes sütőport belekeverjük. Óvatosan átkeverjük az egészet, megsütjük. majd kettévágjuk.
2.A krémhez felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a Ramával habosra keverjük. Ha kihűlt, betöltjük a tészta közé.
3.A tetejét a felvert tejszínhabbal kenjük meg és csokireszelékkel díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű budai szelet » Zserbó szelet » Almás-habos sütemény » Sport-szelet torta
» Natúr szelet újkrumplival » Klasszikus sport szelet » Figaró szelet » Bociszelet
» Paradiso-szelet » Vasutas szeletek » Gesztenye á la yoyo » Kakaós nápolyi-szelet
» Habos csiga » Boci szelet- Erzsike módra » Gesztenyével töltött alma » Gesztenye fagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.