Tutireceptek.hu fejléc

Csípős spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
4 gerezd fokhagyma
8 szardella filé (konzerv)
4 dl olaj
fél hegyes pirospaprika
4 evőkanál finomra petrezselyem
4 dkg zsemlemorzsa
bors


Elkészítés:
Forrásban lévő, sós, olajos vízben megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegből vagy konzervből kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. Serpenyőben, bő forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemű szószt kapunk. Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. Serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tűzről. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Carbonara Spagetti » Spenótos-tonhalas spagetti » Csípős krémsajt tésztára » Bolognai spagetti (finom)
» Zöldborsós spagetti » Sült-fõtt spagetti » Friss zöldséges spagetti » Illatos csípős csirke
» Csípős töltött burgonya » Cukkinis-spárgás spagetti » Csípős csirkemellek » Lecsós spagetti
» Spagettitorta » Csípős csirke, szósszal » Csípős omlett olivával » Csípős savanyú spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.