Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke sóágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg só
egy kis rozmaringág

Elkészítés:
Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.

Tanácsok:
Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.


A receptet beküldte: Dödike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pirított csirke » Csirkehúsos gombás fasírt » Illatos csípős csirke » Szegedi csirkegulyás
» Mexikóis csirkepörkölt » Almás rakott csirkemell » Mustáros, mézes csirkecomb » Rakott csirkemell gazdagon
» Csirkebrassói » Csirkemell vagdalt » Zöldborsós rizses csirke » Mandulás csirkemell
» Csirkemell almával » Csirke chilipaprikával » Barackos rakott csirkemell » Csirkemájas csirketokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.