Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke sóágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg só
egy kis rozmaringág

Elkészítés:
Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.

Tanácsok:
Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.


A receptet beküldte: Dödike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai csirkemell » Csirkecsorba » Csirke Orly módon » Csirkeleves gourmand módra
» Göngyölt csirkemell » Currys thai csirkemell » Kati csirkemája » Töltött csirke krumplival
» Csirke édesköménygumóval » Fűszeres rántottcsirkemell » Csirkemelltekercs » Grillcsirke zöldséggel
» Zacskós csirke » Joghurtos-kekszes csirke » Fűszeres tésztás csirke » Mediterrán rántott csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.