Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirke székelyesen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, 50 dkg savanykás alma, 1 db birsalma, 50 dkg pityóka (burgonya), 50 dkg vöröshagyma, 5-8 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál frissen őrölt köménymag, 2 szem szegfűszeg. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, morzsolt borsikafű.
A felöntéshez: száraz fehérbor vagy víz.

Elkészítés:
Elkészítésekor az almák és a birsalma magházait kivágjuk, majd cikkere szeleteljük. Egy tűzálló edénybe - vagy sütődiszkoszba, illetve tepsibe - rakjuk. A csirkehúst előbb megsózzuk, majd a fűszerekkel is megszórjuk. A meghámozott pityókát hasábokra vágjuk és belerakjuk a sütőedénybe a nem túl vékony karikára vágott vöröshagymával, valamint a megroppantott fokhagymákkal együtt. Megsózzuk, majd kézzel az egészet összekeverjük, és arányosan és egyenletesen elosztjuk az edényben. Kevés vizet öntünk alá, de száraz fehérborral is megöntözhető. Rátesszük az edény tetejét - vagy ha tepsiben készítjük alufóliával lefedjük, - és a sütőbe, kemencébe vagy parázsba toljuk, hogy saját gőzében megpuhuljon Előmelegített sütőben 30 percig 180 fokon sütjük. Az alma és a vöröshagyma is levet ereszt, ugyanakkor nagyon kellemes ízt adnak a a csirkének és a pityókának. Amikor a hús már majdnem megpuhult levesszük az edény tetejét, - vagy a fóliát - és a húsokat az étel tetejére tesszük, majd 200 fokon 10 percig sütjük lefedés nélkül, hogy szép pirosra süljenek. Nagyon finom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkemell U1 » Mikulás-váró almás » Kekszes-almás süti » Almás-diós-fahéjas kalács
» Isteni almás diós » Csípős csirkemell csíkok » Diétás habos almás torta » Mustáros csirkeszárnyak
» almás süti » Mézes Gyömbére Csirkemell » Dióval rántott csirkemell » Tejfeles csirkemáj
» Sajtos töltött csirkemell » Almás mézes keksz » Füstölt sajtos csirkemell » Borzas csirkemell 3.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.