Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecombok pikáns almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8 mogyoróhagyma
8 alma
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál körtepálinka
1 kávéskanál őrölt koriander
5 dkg mandulaforgács
őrölt bors


Elkészítés:
A combokat olajjal bekenjük, sóval, borssal meghintjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Különösen finom, ha szezámmagolajjal készítjük. Ezt gyógynövényboltokban és szupermarketekben vásárolhatunk. Ha a szemnek is szeretnénk kedvezni, nemcsak a gyomornak, válasszunk pici almákat, melyek alig nagyobbak, mint a hagymák!


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros csirkecombok » Pikáns vitaminbomba » Pikánsan pácolt csirkecomb » Pikáns sült bab
» Pikáns saláta » Pikáns sajtos lángos » Pikáns, sajtos fánk » Gombás csirkemáj almával
» Pikáns sertésborda » Pikáns metélt palacsinta » Halszelet pikáns bundában » Vörös káposzta almával
» Torta birsalmával » Pulykacomb sültalmával » Sütőtök körtével, almával » Pikáns csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.