Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns, szeletben sült hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors
ízlés szerint ecet
zsír vagy olaj

Elkészítés:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem.
A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom.
Amikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet).
Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint pótoljuk annyira, hogy pörköltszafthoz hasonló lé legyen.
A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja.

Tanácsok:
Párolt rizzsel a legfinomabb.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sonkasaláta » Tejfölös pikáns csirkecomb » Hal pikáns mártásban » Pikáns palacsinta
» Párizsis pikánssaláta » Pikáns húsgombóc leves » Pikáns metélt palacsinta » Pikáns rizses lencse
» Pikáns zellerleves » Pikáns sonkatekercs » Szeletben sült karaj » Pikáns sült bab
» Pikans izü sajtos langos » Pikáns sertésborda » Pikáns saláta » Pikánsan pácolt csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.