Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns, szeletben sült hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors
ízlés szerint ecet
zsír vagy olaj

Elkészítés:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem.
A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom.
Amikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet).
Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint pótoljuk annyira, hogy pörköltszafthoz hasonló lé legyen.
A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja.

Tanácsok:
Párolt rizzsel a legfinomabb.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns zellersaláta » Pikáns babos köret » Halszelet pikáns bundában » Pikáns tárkonyos máj
» Pikáns sajtos lángos » Hagymaleves pikánsan » Pikáns csirkemell » Pikáns tojáskrém
» Pikáns francia hagymaleves » Pikáns csirkemáj pástétom » Pikáns marhaszelet » Pikáns pórés lepény
» Pikáns leves pulykamellből » Pikáns zellerleves » Erdőszéli pikáns tarja » Szeletben sült karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.