| Csirkés kenyérsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 evőkanál olívaolaj 250 g kenyér 1 ág rozmaring 2-3 ág kakukkfű 15-20 dkg csirkemell filé 3 evőkanál fekete olajbogyó 8-10 szem kapribogyó 15 dkg koktélparadicsom 1 fej lila hagyma Az öntethez: 1 dl olívaolaj 1 csokor friss bazsalikom 1 gerezd fokhagyma só bors fél citrom leve Elkészítés: A kenyérből nagyobb kockákat vágunk. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldfűszereket a kockára vágott kenyeret, amit néha átforgatva aranybarnára pirítunk. Ha megpirult a kenyér, eltávolítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a kenyeret pedig félretesszük egy tálba. A serpenyőben felhevítjük a maradék két evőkanál olajat beletesszük a szálasra vágott lila hagymát, a fokhagyma nyomóval belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a hús mellé az olívabogyót és a kapribogyót is hozzáadjuk. Ha a hús szaftosra sült ráöntjük a pirított kenyérre. A koktélparadicsomot , jó forró serpenyőben kb. 1 percig addig forgatjuk, amíg egy kicsit meglágyul, de még egyben marad. A paradicsomot is a hús és a kenyér mellé tesszük. A bazsalikomleveleket aprítógépbe dobjuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és az egészet öntetté turmixoljuk. A szószt a salátára öntjük, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |