Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés töltött padlizsán recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú csirkemell
6 kisebb padlizsán (kb. 80 dkg
1 közepes nagyságú vöröshagyma
2 paradicsom
1 paprika
1 kis sárgarépa
1 kis zeller
10 dkg gomba
4 evőkanál olaj
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
só, őrölt pirospaprika, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A csontról lefejtett húst és bőrt apróra vágjuk, s a szintén apróra vágott zöldségekkel az olajban megpároljuk. A padlizsán szárát levágjuk, hosszában kettészeljük. A belsejét evőkanállal kiszedjük, kockákra vágjuk, a párolt húshoz és a zöldségekhez keverjük.
Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 kávéskanál pirospaprikával, 1 késhegynyi borssal és szerecsendióval. 2 dl vízzel még 10 percig pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük a húskeveréket, összekeverjük a tojással, s megtöltjük vele a padlizsánokat. Tálalásra is alkalma, kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szaftot, rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben átforrósítjuk annyira, hogy a sajt megolvadjon.

Tanácsok:
Körítésnek adhatunk hozzá vajban párolt rizst, vagy kedvünk szerint elkészített kuszkuszt.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkecomb sajtal » Túróval töltött narancs » Sajttal töltött krumpli » Padlizsán Krém
» Töltött szilva köntösben » Halkrémmel töltött alma » Sült padlizsán » Töltött karaj
» Gyümölcsös csirkesaláta » Diós-töltött nápolyi » Padlizsános zakuszka » Töltött tojás
» Arab padlizsánkrém » Töltött Virsli » Padlizsánleves hidegen » Töltött tojás húsvétra


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.