Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés rizseshús recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0.5 kgcsirkemell
1 bögre rizs
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 húsos pirospaprika
1 tyúkhúsleveskocka
2 babérlevél
olaj
kakukkfű
friss petrezselyem

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, megsózzuk. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk, a leveskockát két és fél bögre vízzben megfőzzük. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst megpiríjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük bele a húslevest.
Hozzáadjuk a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk. Ha a húsfélig megpuhul, akkor addjuk hozzá a rizst. Felforraljuk az egészet, majd alacsony fokozaton addig főzzük amíg a rizs el nem készül.
Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás csirkeszelet » Csirkés csupor » Tejszínes csirkés penne » Csirkés rakott krumpli
» Csirkés-gombás fussili » Csirkés metéltsaláta » Cukkinis csirkeszeletek » Karfiolos-csirkés egytál
» Sült rizseshús » Vietnami csirkesaláta » Csirkés palacsinta » Csirkés hagymasaláta
» Csirkés kenyérsaláta » Csirkés leveles-táska » Pokoli csirkesült » Csirkés-gombás kavarodás


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.