Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csodacsirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirke szárny
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A csirke szárnyakat(lehet comb is) jól megmossuk és megpucoljuk, 3 felé vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a csirke szárnyakat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót meg borsot adunk hozzá ízlés szerint. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a csirkéhez. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell Kormi módra » Magyaróvári csirkemell » Csirkefasírt » Török rakott csirke
» Csirke szalonna ágyon » Kitin-pipi » Gombás búbos karaj » Filézett mexikói csirke
» Mustáros csirke » Kínai csirkeszárnyak » Hagymás tarja » Fokhagymás karaj
» Nagyanyáink paprikás csirkéje » Toszkán csirke » Rántott darálthús » Rakott sajtos pulyka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.