Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros szelet hagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kicsontozott sertéstarja szelet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött fekete bors és só.

A tetejére:
1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma.

A díszítéshez: 2 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika.

Elkészítés:
Előző nap a húst kiveregetjük. A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát,a sót, és a borsot, majd a húst bekenjük a mustáros keverékkel. Egymásra rakjuk a szeleteket, fóliával befedjük és a hűtőbe rakjuk. Másnap a hússzeleteket teflonozott serpenyőben erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.Közben a meghámozott hagymát karikára vágjuk, és a hús zaftjában erős lángon megpirítjuk. Tálaláskor a hús tetejére halmozzuk a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintjük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk. Ezt a mustáros keverékkel megkent húst időnként ki is szoktam rántani. Nagyon pikáns így a rántotthús.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Currys szelet ananásszal » Mézes tejszelet » Lecso’s szelet » Rumos sszelet
» Raffaello szeletek » Somlói szelet » Pisztáciás körteszelet » Ropogós müzliszelet
» Zselés Szelet No.1 » Bounty szelet2 » 3bit szelet » Budai szelet
» Tejszínes mustáros karaj » Marcipános-rumos szelet » Szeletben sült karaj » Raffaello szelet 2.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.