Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti bécsi szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet borjúhús
tej
fokhagyma
liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz
olaj a sütéshez

citrom a tálaláshoz

Elkészítés:
A hússzeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.

A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban és prézliben

Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.

Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Viktória szelet » Boci szelet 2 » Mustáros-gombás szelet » Finom citromos szelet
» Zselés Szelet No.1 » Citrom-szelet » Habszelet II. » Kedvenc szelet recept
» Bécsi almatorta2 » Citromszelet » Isteni szelet -mentve. » Álom szelet, sütés nélkül
» Málnás babapiskótás szelet » Tárkonyos nyúlbecsinált » Holland fincsi szelet » Almás-zabpelyhes szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.