Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti bécsi szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet borjúhús
tej
fokhagyma
liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz
olaj a sütéshez

citrom a tálaláshoz

Elkészítés:
A hússzeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.

A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban és prézliben

Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.

Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balázs szelet » Őszibarack szelet. » Papagáj-szelet » Bécsi almás rétes
» Rakott szelet » Mentás mézes tarjaszeletek » Finom Kivi szelet » Kedvenc mozart szeletem
» Orchidea szelet » Karfiolos sertésszelet » Spagettis sertésszelet » Ibolya szelet
» Hagymás szelet » Savanyú sertésszeletek » Stolwerck szelet » Lambada szelet


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.