Tutireceptek.hu fejléc

Diós-pamezános keksz recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán
2 tojás
10 dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van)
só, bors
opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva

Elkészítés:
A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor szerűen lezárjuk.
A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe). A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből
vékony (1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 17 perc alatt arany színűre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpehelykeksz » Nutellás keksz » Keksz és alma » Keksztekercs
» Kókuszos keksztekercs » Sós keksz » Sült máj kekszpanírban » Túrós keksz (sütés nélkül)
» Ciromos keksz » Keksz szalámi » Rumos kekszgolyók » Fini keksz (felezős)
» Almás-kekszes » Tepsis kekszes süti » Karfiolkeksz » Ragasztós albertkeksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.