Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéparfé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg diabetikus csokoládé
3 tojás
3 dl tejszín
3-4 mokkáskanál folyékony édesítõ
1 dkg kakaópor
1 evõkanál rum

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a kakaóporral és az édesítõvel, majd apránként hozzákeverjük a rumot, a megreszelt csokoládét és a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tejszínbõl is kemény habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a kakaós-csokoládés masszát. Bármilyen, tetszés szerinti formát folpack fóliával kibélelünk, belesimítjuk a habos parféanyagot, és a tetejét is befedve, a mélyhûtõben megfagyasztjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a formából kiborított parfét, és feldíszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott palacsinta » Körte ropogós köntösbe » Diétás palacsinta » Mézes zabpelyhes sütemény
» Piskóta talléros » Csiki csikos sűtemény » Hamis marcipán 3. » Keksz tekercs
» A világ legjobb muffinja! » Kekszgolyócskák » KGST-szelet » Hideg krémes
» Csokis csodamuffin » Finom szilvás sütemény » Szilvatorta » darás"pogácsa"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.