Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Méteres kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
37 dkg cukor,6 tojás,másfél deci olaj,másfél deci víz, 37 dkg liszt,1 sütőpor,2 ek.kakaó.
krém: 1 puncs (vagy eper)pudingpor,l banán(vagy bármilyen sárga vagy zöld színű) pudingpor,2-2 dl tej,20 dkg p.cukor, 1 k.rum, 25 dkg margarin.
máz: 20 dkg cukor,3 dkg kakaó,3 k.tej,5 dkg margarin.

Elkészítés:
A cukrot és a t.sárgáját jól kikavarjuk,majd az olajat,és a vizet,a lisztet,sütőport is hozzáadjuk,végül a keményre vert t.fehérjéket is.
Kétfelé vesszük a tésztát,egyik felébe 2 ek.kakaót rakunk.Őzgerinc formában sütjük,felszeleteljük,és a kétféle tésztát a kétféle krémmel felváltva rakosgatjuk,kenegetjük.
Krém elkészítése: a kétféle pudingport külön-külön 2-2 dl tejben megfőzünk.A p.cukrot a margarinnal kikavarjuk és kétfelé vesszük a vajas krémet.Egyik felét egyik,másik felét a másik ízű pudinghoz kavarjuk.A puncsoshoz adjuk a rumot.
A kétféle tésztát és krémet addig rakosgatjuk,kenegetjük szorosan egymás mellé,amíg a hozzávalók el nem fogynak.Ezután elkésztjük a mázat:a cukrot,kakaót,tejet és margarint (vagy vajat) csokimáznak felfőzzük, és bevonjuk vele a süteményt.Rövid ideig hűtőbe rakjuk,hogy a krém és a máz megdermedjen.

Tanácsok:
Célszerű sütőpapírt használni,mivel így nem ragad bele a tészta a formába,és nem kell bajlódni a tepsi kenegetésével. Kicsit babrás,de nagyon mutatós sütemény,srégent kell felvágni,így csíkos lesz,mert mindkét krém és tészta látszódik a szeletben.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Métereskalács » Medvehagymás-sajtos kalács » Adventi mézeskalács » Ünnepi kalácskoszorú
» Csíkos kalács » Házi kürtőskalács » Kürtöskalács (dorongfánk) » Gépi foszlóskalács
» Csokis kalács » Gyors kalács(Kata-féle) » Német kalács » Pudingos-tejfölös kalács
» Kakaós kelt kalács » Kürtős kalács parázson » Malomkalács » Méteres keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.