Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirke egyszerűen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke
2-3 szál sárgarépa és petrezselyem
1 fej hagyma
20 dkg gomba
1 kanál liszt
1 kanál zsír (vagy olaj)
3-4 kanál tejföl
só, bors

Elkészítés:
A zöldséget és a hagymát szeleteljük egészen vékonyra, a csirkét pedig feldaraboljuk. A húst lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagyma egynegyedét valamint a zöldséget is. Ezt követően sót és borsot szórunk rá, feltöltjük kevés vízzel és fedő alatt lassú tűzön megpároljuk.
egy másik edényben kevés zsírban megpároljuk a többi hagymát, beletesszük a felszeletelt gombát és ezt is megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
Meghintjünk egy kanál lisztel, rászűrjük a csirke mártását, összeforraljuk majd tejfölt adunk hozzá.
A csirkét ebben a mártásban tálaljuk, köretként salátával, galuskával vagy burgonyapürével.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás tojáskrém » Gombás vaddisznóragu » Sajttal rakott csirkemell
» Szegedi csirkegulyás » Gombás-tejszínes szendvics » Csirkemellfilé sonkában » Gombás savanyu tokány
» Csirke korma » Brokkolis csirke » Ropogós csirkesült » Gombás csirke 2
» Illatos töltött csirke » Nokedlis csirke » Csirkemájas tál » Gombás borjúnyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.