Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán extra egyszerüen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 db közepes friss padlizsán
kb.3 evökanál paradicsompüré
10 dkg zsírszegény mozarella sajt
15 dkg egyéb(trappista vagy gouda vagy füstölt vagy edami,ki mit kedvel)reszelt sajt
1 evökanál zsemlemorzsa(de lehet zabpehely is)
2 evökanál olivaolaj(ha nincs, napraforgóolaj is jó)
1 teáskanál fokhagymakrém(vagy 1-2 gerezd fokhagyma zúzva)de ez nélkül is finom
füszerek,választható:Delikát,só,bors,olasz füszerkeverék,vágott zöldfüszerek,ki mit kedvel
egy tüzálló,lapos tál

Elkészítés:
A padlizsánokat kb.1cm-es karikára szeleteljük.Igény szerint a héját lehámozzuk,ki hogy szereti.
Az olivaolajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt lapos tál aljára lefektetünk egy réteg padlizsánt,szorosan egymás mellé.
Kiskanállal mindegyikre ráteszünk egy kevés paradicsompürét,fokhagymakrémet és kissé elkenjük rajta.
A felkarikázott mozarellát elosztjuk egy rétegben,majd megszórjuk a kiválasztott füszerekkel.
Újabb padlizsánréteg következik,paradicsompüré,fokhagyma,füszerek,só.
Ezt a réteget a másik fajta reszelt sajttal szórjuk meg.
Maximum 3 réteg padlizsán legyen egy tálban,így a legfinomabb.A füszerezés fontos!
Kissé elömelegített sütöben sütjük kb.30 percig kb.180 fokon.Figyelni kell,akkor kész,ha kicsit halványbarna színe van,de semmiképpen nem égett!
Ideális esetben kb 15 perc állás után szeletelhetö és fogyasztható.

Tanácsok:
Ehetö magában,esetleg rizzsel és natúrszelet hússal,burgonyapürével-mindenhogyan finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

FOTO: a naplóm 80. és 81.bejegyzésében

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal

A receptet beküldte: kovácserika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánpaprikás » Padlizsánkrém: » Erdélyi padlizsánkrém » Pergős Rizs /egyszerűen/
» Padlizsános penne » Tojásos-padlizsános lecsó » Finom padlizsánkrém » Pármai padlizsán
» Somlói galuska(egyszerűen) » Ecetes padlizsán » Rántott hús extra » Padlizsánleves hidegen
» Hagyományos padlizsánkrém » Csokoládétorta egyszerűen » Humusz egyszerűen » Extra borsóleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.