Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csöröge fánk(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 2 ek. porcukor, csipet só, 1 dl tejföl, 4 tojássárgája

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belõle. 1-1,5 órát pihentettem hûtõben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belõle.

Derelyevágóval rombuszformára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma.
Forró olajban, oldalanként 2–2 percig sütöttem, majd papírtörlõn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi csöröge » Csöröge fánk egyszerűen » Csörögefánk. » Csöröge fánk
» Kelt csöröge » Túrós csöröge » Csöröge » Csörögefánk Emyke módra
» Tojásos csörögefánk. » Csörögefánk 2 » Töltött csörögefánk » Kekszes süti 2.
» Tojáslikőrös húsvéti torta » Citromos babapiskóta » Bounty-s muffin » Bolerós szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.