Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csörögefánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
5 ek tejföl
1 csipet só
1 kk szódabikarbóna
2 ek porcukor

A túrós töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
1 ek porcukor
2 csapott ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 citromból nyert citromhéj

A lekváros töltelékhez:
4 ek szilvalekvár
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
1 óra hosszat pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk (kb. 2 mm-re).
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Derelyevágóval a tésztát négyzetekre vágjuk, a közepére tesszük tölteléket, és félbehajtjuk, majd jól lenyomkodjuk.
Lassú tűznél olajban kisütjük.
Dupla mennyiségű tészta adagban készült, fele túrós, fele lekváros.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hagyma » Hússal töltött ostyalap » Töltött csirkemell » Töltött húsos kifli
» Csörögefánk 2 » Gesztenyével töltött fácán » Túróval töltött paradicsom » Gombás töltött tök
» Csirkés töltött padlizsán » Zöldséggel töltött dagadó » Töltött csirke krumplival » Juhtúrós töltött gomba
» Gombócos töltött káposzta » Amerikai töltött fasirt 2 » Sütőtökös töltött krumpli » Töltött paradicsom II.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.