Tutireceptek.hu fejléc

Csülökhús egyszerűen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 füstölt hátsó csülök
3 - 4 evőkanál olaj ( vagy sértés zsír )
1 nagy fej vöröshagyma,
2 - 3 db. babérlevél,
10-12 szem egész fekete bors,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
só. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 dl. tejfel,

Elkészítés:
A füstölt csülökre annyi vizet öntünk, hogy ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet és a szemes borsot. Majdnem készre főzzük. Ekkor a csülköt kicsontozzuk és a húst nagyobb szeletekre vágjuk.A csülök főzőlevét leszűrjük. Felforrósított zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát ( lehet lereszelve is) megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a finoman szeletelt fokhagymát és tűzről levéve hozzáadjuk az édes-nemes fűszerpaprikát is. Ekkor belerakjuk a csülökszeleteket, átforrósítjuk, majd kevés főzőlével felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és a vizetmindig csülöklével pótolva készre főzzük. A végén utánna ízesítjük, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk. Köretnek juhtúrós sztrapacska, főtt burgonya vagy burgonyakrokett illik hozzá.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves egyszerűen » Sertésragu egyszerűen » Túrógombóc egyszerűen » Gofri recept egyszerűen
» Kuglóf egyszerűen » Négerkocka egyszerűen » Csipke íz egyszerüen » Pavlova torta egyszerűen
» Jégkrém torta egyszerűen! » Túrós lepény egyszerűen » Pergős Rizs /egyszerűen/ » Diós csirkemell egyszerűen
» Pizzás muffin egyszerűen » Pizza egyszerűen » Paella - egyszerűen » Kolbászos lecsó egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.