Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis-mandulás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csapott csésze zabkorpa
1 csapott csésze finomra őrölt mandula
1 1/2 csésze granulált édesítőszer
2 tk fahéj
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1 csésze olaj
2 tojás
1 közepes cukkini, nagylyukú reszelőn lereszelve
1 tk vaníliaeszencia

Elkészítés:
Előkészítek egy 20x10 cm formát és kizsírozom (vagy sütőpapír). A sütőt 180 fokra melegítem.
Egy nagy tálban összekeverem a zabkorpát, a mandulát, az édesítőt, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.
Egy közepes tálban összekeverem az olajat, a tojást, a cukkinit és a vaníliaeszenciát.
A cukkinis keveréket a zabkorpás tálba öntöm. Jól elkeverem. Az így kapott tésztát a sütőformába öntöm.
45 percig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ill. addig, míg a beleszúrt fogvájóra már nem tapad a massza.

Tanácsok:
A mandula helyettesíthető dióval, csak ne legyen előre cukrozott.
Ha diót használunk tegyünk hozzá 1 tk mandulaeszenciát.

Olyan könnyű mint egy piskóta és fantasztikusan fincsi.
A kalória-,szénhidrát-,zsírtartalom az egész adagra vonatkozik.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 167 kcal
Szénhidráttartalom: 4 gramm
Zsírtartalom: 14,5 gramm

A receptet beküldte: őkinE


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifordított almás » Palacsinta tejszínben » Epres túrókrém » Skót palacsinta
» Zita szelet » Fehér püspökkenyér » Kókuszos keksz » Mariann sütije
» Tunderkarika » almás süti » Almás-lekváros pite » Nutellás muffin
» Pápaszem tészta » Mogyoróhab rumos piskótával » Narancsos túrószelet » Diós mágnás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.