Tutireceptek.hu fejléc

Dalmata recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
80 g vaj
150 g cukor
1 db tojás
¼ tk szódabikarbóna
1 ek kakaó
170 g liszt

Krém:
250 g túró
70 g cukor
100 g tejföl
1 tk étkezési keményítő
1 cs vanília

Elkészítés:
Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is.
Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.
Az ¼-ét tegyük félre.
A többi tésztával béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, az oldalán a tészta 3-3,5 cm magasságig legyen.
Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.

A töltelékhez a tejfölben keverjük el a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, forgassuk össze a túróval.
A félretett tésztából formáljunk golyókat és finoman nyomkodjuk bele a túró krémbe.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szórt cukkíni rétes » Rozsos-teljes kiörlésű keksz » Perdülős túrófánk » Citromos-tejfölös kekszsüti
» Faszénen sült alma » Egyszerű túrós sütemény » Meli-rizskoch » Finomka!
» Gyümölcsös túrófelfújt » Kekszkrémes lúdláb » Diós almáspite » Zsermak - nagyon finom
» "Nahát"-torta » Fánk kezdőknek is » Hókifli (olcsó) » Lekvárral töltött túrós kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.