Tutireceptek.hu fejléc

Szirupos almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
 6 db kisebb egyforma méretű savanykás alma
 7 dkg vaj
 15 dkg porcukor
 6 evőkanál liszt
 6 evőkanál cukor
 6 db tojás
 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd magházát szórjuk ki. Tegyük egy kis lábasba a cukrot, olvasszuk barnára, majd csorgassuk meg vele a sütőedényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Tegyük bele egymás mellé a meghámozott almákat, majd csorgassuk meg az olvasztott vajjal. tegyük a sütőbe, 140-150 fokra, kb. 20 percig, hogy megpárolódjon.

A tojásokat verjük fel jól a cukorral kemény habbá, majd kanalazzuk bele a szódabikarbónával összekevert lisztet. Öntsük a megpárolt almákra, majd tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Az elkészült torta széleit vágjuk el éles késsel, majd borítsuk egy nagy tálra. Ha kissé kihűlt szeleteljük cikkekre, és a sziruppal csorgassuk meg.


A receptet beküldte: hercenő31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyanyó almatortája » Mézes almatorta » Betakart almatorta » Banános almatorta
» Csokis (ünnepi) almatorta » Dán almatorta » Almatorta fagylalttal » Dalmatorta
» Konyakos almatorta » Francia almatorta 2. » Juharszirupos-diós pite » Juharszirupos sült csirke
» Karamellás almatorta » Joghurtos almatorta » Almatorta zamatos öntettel » Almatorta, Lajos Mari féle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.