Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta,
2 dl rumos-cukros tej,
4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt,
2 egész tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkkanál cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
1/2 l tej.

Elkészítés:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk.
A többi hozzávalóbót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belõle.
Kihűtjük és a barackra öntjük.
A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykarakottas » Mákos rakott kifli » Húsos rakott kelbimbó » Lecsós rakott burgonya
» Sütőtökös rakott brokkoli » Sajtos rakott padlizsán » Rakott sajtos hús » Rizses rakott zöldség
» Szabolcsi rakott hús » Kedvenc spenótos rakottas » Tarhonyás rakottas » Őszibarackos krémtúró
» Mustáros rakott csirkemell » Rakott csirkemell3 » Csirkés rakott tészta » Rakott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.