Tutireceptek.hu fejléc

Dédanyáink hájas sütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg ledarált sertésháj
75 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 teás kanál só
4 evő k. tejföl
3 evő k. pálinka
3 evő k. 10%-os ecet
szódaviz

Elkészítés:
A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül.
Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» G. Maresz sós sütije » Nagyim gyors sütije » Dóri kekszes sütije » Mariann sütije
» Hamishájas kifli » Linda Pudingos sütije » Mami banános sütije » Kelt hájas süti
» Hájas borkorcsolya » Nagyi cukros sütije » Magdika diós sütije » Anyu sajtos sütije
» Andi kekszes sütije » Marika banánosütije. » Almás sütije » Bercisütije


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.