Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dédanyáink hájas sütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg ledarált sertésháj
75 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 teás kanál só
4 evő k. tejföl
3 evő k. pálinka
3 evő k. 10%-os ecet
szódaviz

Elkészítés:
A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül.
Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szeszi sütije » Almás sütije » Kati almás sütije » Hájas borkorcsolya
» Hájas tészta másképp » Syl diós sütije » Mami bögrés sütije » Nagyi cukros sütije
» Irénke kefires sütije » Maja sütije csokis-diós » Amarinda kávés sütije » Erga sütije
» Hájas tészta » Anyu sajtos sütije » Erzsike gyümölcsös sütije » Hájas (különleges)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.