Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dédanyáink hájas sütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg ledarált sertésháj
75 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 teás kanál só
4 evő k. tejföl
3 evő k. pálinka
3 evő k. 10%-os ecet
szódaviz

Elkészítés:
A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül.
Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas borkorcsolya » Kelt hájas süti » Noémi 23 túrós sütije » Erga sütije
» Amarinda kávés sütije » Mami banános sütije » Hamishájas kifli » Bercisütije
» Hajni kefíres sütije » Adri csokis sütije » Anyu sajtos sütije » Marika répasütije
» Maja sütije csokis-diós » Hamis hájas tészta » Szeszi sütije » Kati almás sütije


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.