Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hájas borkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg tisztított, darált sertésháj
40 dkg átszitált finomliszt
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
0,5 dl + 1 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál cukor
1 csapott kávéskanál + 1 mokkás kanál só
2 evőkanál fehérbor
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
0,5 dl tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A hájat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgákat, a kávéskanál sót, a fehérbort és az élesztős keveréket. Jól nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, - esetleg még kevés tej hozzáadásával.
Alaposan kigyúrjuk, 7 cipóra osztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük.

A cipókat tepsi hosszúságú, 25 cm szélességű, nagyon vékony téglalapokra nyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, - akár a bejglit. A tekercseket kizsírozott tepsiben egymástól 1,5 cm távolságban elhelyezzük, 20 percnyi pihentetés után megkenjük 1 evőkanál tej, 1 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só keverékével és 180 fokos sütés mellett 35 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

Mikor kihűlt 1 cm széles szeletekre vágva rakjuk tálra.

Tanácsok:
Családi- és társas összejövetelekre, kártyapartikra, bor- és sörivóknak, sós sütemény kedvelőknek ajánlom!


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas tészta » Sajtos borkorcsolya » Hamishájas kifli » Dédanyáink hájas sütije
» Hájas (különleges) » Kelt hájas süti » Hájas lekvárral » Hájastészta
» Hájas sütemény » Hájas tészta másképp » Húsvéti borkorcsolya » Hamis hájas tészta
» Finom sós kiflik » Sajtpite » Pacsni » Csíkos csavart rúd


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.