Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamishájas kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg liszt,4dcl tej,2/5 dkg élesztő,15dkg zsir,10 dkg cukor,2 tojássárgája,1kk só,1 evőkanál cukor.

Elkészítés:
A lisztet 1kk sót,tejben fel futatott élesztőt jól összedolgozzuk és kelesztjük. Ha meg kel kinyújtjuk és a zsírral meg kenjük, amit előzőleg jól összedolgoztunk a tojássárgájával cukorral.Utána meg hajtogatjuk a tésztát hogy betakarja a zsírt és 20 percig hagyjuk kelni. Még kétszer hajtogatjuk de nem zsírozzuk 20 percenként.Majd kinyújtva négyszögletűre vágva lekvárt rakunk bele és felhajtjuk kifli formára,tetejét megkenve a tojás fehérjével kisütjük.Meleg sütőbe tesszük kb 30-35 percig sütjük.


A receptet beküldte: ditka4

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-mandulás kifli » Rakott gomba kiflivel » "Szottyos" kifli » Édes kiflifelfújt
» Virslis kiflik » 56-os kifli » Fokhagymás tejfölös kifli » Bécsi vaníliás kifli
» Diós kifli (tojás nélkül) » Vaníliás kifli 1 » Jugó kifli magyar módra » "FILLÉRES KIFLI"
» Vajas-túrós kifli » Finom sós kiflik » Pizzáskifli » Almás kifli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.