Tutireceptek.hu fejléc

Dednagyi ketszersult palacsintaja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12-14 palacsinta
hazi szilvalekvar (persze barmilyen mas lekvart is hasznalhatsz, de ezzel a legfinomabb)
1 turo
1 tojas sargaja
1 vanillin cukor
1 tejfol
keves porcukor

Elkészítés:
A turot osszekeverjuk a tojassargajaval es a vanillincukorral(sargaturo), majd a palacsintakat megkenjuk vastagon a lekvarral, majd a sargaturoval es feltekerjuk oket. Az igy elkeszitett palacsintakat belehelyezzuk egy tepsibe(a tepsi aljara locsolhatsz egy keves olajat, hogy ne ragadjon le). A tejfolt kikeverjuk egy keves porcukorral es a palacsintak tetejere ontjuk, majd mehet a sutobe, 220 fokon kb fel orara.Amikor szepen megpirult a tetejekivesszuk es akar hidegen, akar melegen mar fogyaszthatjuk is!

Tanácsok:
Ha tobb retegben rakod a palikat a tepsibe, erdekes formakat kaphatsz szeleteleskor, bar akkor nem fog megpirulni mindegyiknek az alja, ami szerintem a legfinomabb!

Ha a lekvar helyett mas gyumolcsoket hasznalsz is nagyon finom lesz!
Mi mar csak igy csinaljuk a palacsintat otthon! Nem lehet rola leszokni!


A receptet beküldte: masa.mate


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Viki kedvenc palacsintája » Edit csodapalacsintája » Kivipuding » Diós torta
» Zabkorpás-csokoládés keksz » Nougat » Diós-csokis baklava » Pudingkrém tortákhoz
» Hárommagos muffin » Kakaós bögrés süti » Habos túróslepény » Kefíres ananásztorta
» Meggyes krémes - másképp » Krémes máktorta 2 » Almás-túrós farsangi fánk » Paleo répatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.