Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paleo répatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói

3 db tojás
100 g mandulaliszt (lehet darált mandula is)
100 g lenmagliszt (akár lehet ez is csak mandulaliszt)
200 g reszelt sárgarépa
100 g xilit (vagy csak méz)
50 g méz
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 ek őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1 kávéskanál szerecsendió

A mézes hab hozzávalói

1 db tojásfehérje
1 csipet só
2 teáskanál víz (vagy gyümölcslé)
3 ek méz
vanília ízlés szerint

Elkészítés:
A piskótához

A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeveréses fokozatra. (Én már mindent így sütök, mert akkor nem szárad ki, nem is ég meg, és a közepe is megsül.) Ne feledjük, hogy ezeket a liszteket mindig tovább kell sütni.
Kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. Először felverjük a fehérjéket a csipet sóval, aztán a sárgáját a mézzel, xilittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Ezeket persze a robotgéppel keverjük.
Aztán hozzáöntjük a fehérjét, és szép mozdulatokkal elkeverjük úgy, hogy ne törjön össze a fehérje. A massza lehet, úgy tűnik majd, hogy nem akar összeállni, de össze fog! 18 cm-es formát kivajazunk.
Beleöntjük a masszánkat, és megsütjük. Ezen a fokozaton lesz 1 óra. Amikor elkészült, kivesszük, persze óvatosan, és utána készítjük el hozzá a krémet. Akinek nincs kedve a krémhez, az se baj, anélkül is isteni! Lehet kísérletezni, hogy kettévágjuk, és lekvárt bele, meg ilyenek... ezt már a fantáziára bízom.

A mézes habhoz

Egy edényben vizet forralunk, erre rakunk rá egy kisebb edényt, és a vízgőz segítségével főzzük meg a krémünket.
Összekeverjük a tojásfehérjét, vizet vagy gyümölcslevet a csipet sóval. (Ha több krém kell, értelemszerűen még 1 fehérjét belerakunk.)
Felverjük az összekevert tojásfehérjét a vízgőz felett, amíg már megtartja a hab az alakját.
Utána adagoljuk hozzá a mézet, és verjük tovább. Most adjuk hozzá a vaníliát is, ha szeretnénk, de anélkül is nagyon jó.
Amikor már csúcsot hagy a habverő, készen is vagyunk.

sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 18 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta! » Paleo citromos szelet » Paleo gulyásleves » Majonéz paleo módon
» Omlós répatorta » Répatorta olívaolajjal » Amerikai répatorta » Répatorta édes sajtkrémmel
» Banán-palacsinta (paleo) » Pizzás táska (paleo) » Tzatziki saláta, paleosan » Sajtos hús paleósan
» Répatorta-1 » Paleolit fatörzstorta » Paleolit kakaós csiga » Töltött cukkini paleósan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.