Tutireceptek.hu fejléc

Desszertmeggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 kg meggy /szentesi vagy pándi fajta/
1 kg cukor
1 dl rum
1 teáskanál szalicil

Elkészítés:
A meggyet kifejtjük ugy, hogy csak egy kis lyuk legyen rajta,
a rumot elkeverjük a szalicillal,
a fejtett meggyet a cukorral és a rummal soronként beteritjük,
4-5 napig letakarva érleljük,
közben óvatosan kevergetjük.
A végén üvegbe tesszük és lefedjük.
A kimaradt gyümölcslét palackozzuk.

Tanácsok:
A folyamat végére a meggy szép kerek lesz, alkalmas bármilyen sütemény vagy desszert diszitésére. És nagyon finom!


A receptet beküldte: julcsi6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klaudia csokoládés őzgerince » Gyergyói bögrés csemege » Töltött csörögefánk » Mézespuszedli Nagymama módra
» Vörös bársony » Eperszelet-marcipanbaba módra » Vaníliakrémes kakaós süti » Sütés nélküli bounty golyó
» Diós lepény » Mágnás mákos » Õszi szilvás sütemény » Betakart almatorta
» Mákos-narancsos zserbó » Gyors kinder szelet. » Bögrés süti 3 perc alatt » Rumos félhold(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.