Tutireceptek.hu fejléc

Almás briós Briell-nek recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kávéskanál só
10 dkg cukor , vagy 35 pötty Süssina
1 db tojás
4 ek olaj
250 ml meleg víz (tej)

Kenyérsütőben kelesztettem.

Töltelék.

6 savanykás alma
3-4 ek van. cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 5 dkg vaj

Kenéshez 5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítés:
A tésztát elrendezi a kenyérsütő dagasztós programja.

Töltelék:

Az almát apróra kockázzuk, olvasztott vajra dobjuk, rá a fahéj és a vanília, és addig pirítjuk, pároljuk, amíg besűrűsödik.

A tésztát 8 cipóba vesszük, egészen vékonyra nyújtjuk, a felső 3 ujjnyi rész kivételével bekenjük a vajjal, a vajatlan' részre tölteléket teszünk hosszában elrendezve, feltekerjük, csigát hajtunk belőle, és gáztepsibe tesszük.

Pont kényelmesen elfér a 8 egy tepsiben.

Tanácsok:
150 fokon szeretek sütni, 25 perc alatt szőkére sültek.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Forever Happy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors almás muffin » Almás-sajtos kacsamell » Belga almás süti » Almás palacsinta.
» Bécsi almás rétes » Kókuszos-almás álom » Almás krémes szelet » Almás káposzta saláta
» Német Almás » Anyóspajti almás pitéje » Almás-lekváros pite » Vaníliás-almás kekszszelet
» Mézes almás hab » Almás céklasaláta 2 » Almás-marcipános finomság » Forró almás bólé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.