Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás briós Briell-nek recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kávéskanál só
10 dkg cukor , vagy 35 pötty Süssina
1 db tojás
4 ek olaj
250 ml meleg víz (tej)

Kenyérsütőben kelesztettem.

Töltelék.

6 savanykás alma
3-4 ek van. cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 5 dkg vaj

Kenéshez 5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítés:
A tésztát elrendezi a kenyérsütő dagasztós programja.

Töltelék:

Az almát apróra kockázzuk, olvasztott vajra dobjuk, rá a fahéj és a vanília, és addig pirítjuk, pároljuk, amíg besűrűsödik.

A tésztát 8 cipóba vesszük, egészen vékonyra nyújtjuk, a felső 3 ujjnyi rész kivételével bekenjük a vajjal, a vajatlan' részre tölteléket teszünk hosszában elrendezve, feltekerjük, csigát hajtunk belőle, és gáztepsibe tesszük.

Pont kényelmesen elfér a 8 egy tepsiben.

Tanácsok:
150 fokon szeretek sütni, 25 perc alatt szőkére sültek.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Forever Happy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almafánk (nem almás fánk) » Kavart almás » Tartalmas levesem » Almas-morzsas suti
» Almás túrókocka » Almás, fűszeres kalács » Egyszerű almás süti » Almás tejes pite
» Almás-meggyes bögrés » Almás-fahéjas frissítő » Almás süti Csöpitől » Tartalmas lencseleves
» Almás karottás torta » Őszi almás-gombás rizottó » Almás-sajtos körtesaláta » Almás-túrós kukorka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.