Tutireceptek.hu fejléc

Dinnyecharlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 kisebb görögdinnye,
4 evőkanál frissen facsart citromlé,
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
20 babapiskóta,
1 dl konyak,
10 szem mandula

Elkészítés:
Az egyik dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, húsát összeturmixoljuk, citromlevet csurgatunk rá. A tojásfehérjéket felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. A tejszínt is felverjük, és a tojáshabbal együtt felváltva adagoljuk a dinnyepüréhez. Az egészet tálba simítjuk, 3 órára mélyhűtőbe tesszük, és időnként habverővel felverjük, hogy csak félkeményre hűljön. Kis tálakat kibélelünk babapiskótával, megtöltjük a félig fagyott masszával, és visszatesszük a mélyhűtőbe. A másik dinnye húsát kockákra vágjuk, meglocsoljuk konyakkal, lefedjük, és hidegre tesszük. Tálalás előtt a kis tálakat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen tálra tudjuk borítani belőle a tartalmát. Körberakjuk konyakos dinnyekockával, és a tetejére durvára vágott, pirított mandulát szórunk.

Tanácsok:
Ha fokozni akarjuk az élvezetet, 2 gombóc vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliakrémes muffin » Finom gesztenyés sutemény » Grízfelfujt meggyel » Őszibarackos krémtúró
» Csokoládés minitorták » Mézes almáskalács » Villámgyors bögrés almás » Csokitorta (francia recept)
» Sütőtökös lepény » Barátság kenyér » Diós-szilvás pite » Édes fodros kocka
» Preznic » Almás -mézes » Almásbéles » Raffaelló(tejporos)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.