Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó (Ági féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
kicsi tej az élesztőhöz
50 dkg darált dió, ízlés szerint cukrozva
lekvár a dió alá

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a 2 tojás sárgáját és az 1 egész tojást és a fél dl tejben megfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, aztán 3 részre kell osztani és tepsi nagyságú lapokat nyújtani belőlük. Az első lapot berakom a tepsibe, megkenem lekvárral, aztán rá a darált dió, rá a második lap, ismét lekvár és dió, a tetejére kerül a harmadik lap, amit meg kell villával szurkálni, egy óráig állni hagyni és lassú tüzön elég sokáig sütni.

Tanácsok:
Nagyon jó dolognak tartom a sütőpapírt a tepsibe a sütik alá. Akármilyen süteménynél helyettesíti a zsirozást, lisztezést, és nem ragad bele a tészta a tepsibe.
A lapba nyújtandó tészták esetében vastagabb nylont használok oly módon, hogy a nyújtandó tésztát közzéteszem egy tepsi méteténél nagyobb nylon darabnak és a megadott méretűre nyújtom, lisztezés és minden probléma nélkül. Nagyon jó módszer, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.


A receptet beküldte: Sandoki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbó kókusszal » Piskótás zserbó » Zserbó zsiinaa módra » Borzas Zserbó
» Zserbó szelet » Zserbó (karácsonyra) » Krémes zserbó » Zserbó golyók
» Gesztenyés, diós zserbó » Almás zserbó » Zserbós palacsinta » Andi diós zserbója
» Diós zserbó » Zserbópite csokidarabokkal » Zserbó F.N.A. » Zserbó szelet másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.