Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó (Ági féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
kicsi tej az élesztőhöz
50 dkg darált dió, ízlés szerint cukrozva
lekvár a dió alá

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a 2 tojás sárgáját és az 1 egész tojást és a fél dl tejben megfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, aztán 3 részre kell osztani és tepsi nagyságú lapokat nyújtani belőlük. Az első lapot berakom a tepsibe, megkenem lekvárral, aztán rá a darált dió, rá a második lap, ismét lekvár és dió, a tetejére kerül a harmadik lap, amit meg kell villával szurkálni, egy óráig állni hagyni és lassú tüzön elég sokáig sütni.

Tanácsok:
Nagyon jó dolognak tartom a sütőpapírt a tepsibe a sütik alá. Akármilyen süteménynél helyettesíti a zsirozást, lisztezést, és nem ragad bele a tészta a tepsibe.
A lapba nyújtandó tészták esetében vastagabb nylont használok oly módon, hogy a nyújtandó tésztát közzéteszem egy tepsi méteténél nagyobb nylon darabnak és a megadott méretűre nyújtom, lisztezés és minden probléma nélkül. Nagyon jó módszer, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.


A receptet beküldte: Sandoki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbó kifli » Zserbó golyók » *Zserbó* » Zsermák-mákos zserbó
» Kevert zserbó » Zserbó Emyke módjára » Zserbós palacsinta » Update zserbó
» Zserbó (karácsonyra) » Gesztenyés, diós zserbó » Zserbó U1 » Andi diós zserbója
» Mézes zserbó gazdagon » Vendégváró jércezserbó » Zserbószelet (kiadós) » Zserbó-Canderelel keszitve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.