Tutireceptek.hu fejléc

Kétszinű kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás sárgája
7-8 dkg vaj
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál kakaópor
pici só

Elkészítés:
Elkészítése:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, pici cukorral. Elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott, de nem forró vajat, tojássárgáját és a langyos tejet. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd részét külön vesszük és abba kakaót keverünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és rudakat formázunk belőle, amit összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenhetjük cukros vízzel és akkor szép fényes lesz a kalácsunk.


A receptet beküldte: banyoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyi kalácsa » Fonott, töltött kalács » Különleges fonott kalács » Kalácspuding
» Szaharinos kalács » Baconös-tojáskrémes kalács » Mézeskalács függelék » Mézeskalács (Kata-féle)
» Fahéjas kalács » Szilvás-mákos kalács » Kakaós tekercs (kalács) » Tejes kalács
» Kürtős kalács » Méteres fincsi kalács » Almás rakott kalács » Körtés kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.