Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós csúcsok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

210 g cukor
3 tojásfehérje
15 g liszt
1 cs vaníliás cukor
110 g finomra őrölt dió
A krémhez

1 evőkanál rum
75 ml tejszín
120 g csokoládé
25 g margarin
A díszítéshez

30 g durvára őrölt dió
1 cs tortabevonó

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Zsírral vagy sütőmargarinnal kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. A tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesztjük, majd olvasztott tortabevonóval leöntjük, és dióval szórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna csúcsok sütés nélkül » Barátság kenyér » Borzas epres » Nagymama diós stanglija
» Ezeregyéjszaka desszert » Hájas lekvárral » "Tabbi-puding" » Joghurtos pite(Kata-féle)
» Kongói lepény anyós módra » Vörös bársony torta » Gesztenyés tekercs » Kókusz tekercs
» Pavlova-torta » Diós krémes » Gyors muffinok(20 perc) » Kakaós - mézes süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.