Tutireceptek.hu fejléc

Rigó Jancsi (Kata féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
a krémhez: 1 evőkanál zselatinpor, 5 dl tejszín, 6 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tojássárgájákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát és tedd előmelegített sütőbe. 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve borítsd tiszta konyharuhára, húzd le róla a papírt, és hagyd hűlni. A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forr vízbe mártott késsel darabolt 5-5 cm-es négyzetekre.
A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keveréket. A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni.
Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket és a vonalukban vágd át a süteményt.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rigójancsi » Rigó Jancsi » Rigó Jancsi muffin » Rigó Jancsi (diabetikus)
» Rigó Jancsi Emyke módjára » Rigó Jancsi torta » Egyszerű Rigó Jancsi » Rigó Jancsi_bevált
» Gyümölcsös omlós » Kevert almás bögrés » Barackos túrókocka » Fahéjas almagombóc
» Kalácspuding » Legegyszerűbb csokikrém » Pászka torta » Diós mazsolatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.