Tutireceptek.hu fejléc

Almás rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:
1 cs vaníliacukor
1 db tojás
15 dkg cukor
30 dkg margarin
45 dkg liszt

töltelék:
4-5 db alma
fahéj
ízéls szerint cukor és fahéj

Elkészítés:
Össze gyúrunk mindent ami a tésztához kell,hirtelen mozdulatokkal és gyorsan.40-60 arányban ketté vágjuk, a többet vékonyra nyújtjuk és sütőpapiros tepsibe nyomkodjuk.Megszorjuk pici búza darával és rátesszük a tölteléket.A maradék tésztából kígyókat sodrunk és a töltelék tetejére tesszük rács formában.200 fokon sütőbe rakjuk és villa próbáig sütjük(meg szúrjuk a tésztát és akkor jó ha már nem ragad a villára)

Tanácsok:
Nagyon finom,gyerekek kedvence.:)
És segíthetnek is a kígyók sodrásában.:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: babianyu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás zabpehelysüti » Habos almás » Almás-mákos rakott kifli » Borított almás
» Citromos rácsos » Almás latkesz » Franciska almás lepénye » Almás pite Daka módra
» Almás-meggyes bögrés » Bögrés-almás sütemény » Mandulás-Almás Lepény » Bográcsos betyárleves
» Almás palacsinta 2 » Finom bográcsos káposzta » Almás tekercs » Ír almás pite


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.