| Finom almás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt 15 dkg margarin 15 dkg cukor fél cs. sütőpor 2 tojássárgája 2-3 evőkanál tejföl Töltelék: 1 kg alma, reszelve 10 dkg vaj fahéj cukor Elkészítés: Első lépésként a reszelt almát egy nagy lábosban feltesszük főni. Addig főzzük amíg a levét elfövi. Fahéjjal, cukorral ízesítjük s még melegen 10 dkg vajat keverünk bele. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.Kettévesszük és kinyújtjuk. Az egyik részt a tepsibe tesszük majd párolt almát teszünk rá. A másik tésztalapot ráhelyezzük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megsütjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: marcs3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |