Tutireceptek.hu fejléc

Finom almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
fél cs. sütőpor
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl

Töltelék:
1 kg alma, reszelve
10 dkg vaj
fahéj
cukor

Elkészítés:
Első lépésként a reszelt almát egy nagy lábosban feltesszük főni. Addig főzzük amíg a levét elfövi. Fahéjjal, cukorral ízesítjük s még melegen 10 dkg vajat keverünk bele.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk.Kettévesszük és kinyújtjuk. Az egyik részt a tepsibe tesszük majd párolt almát teszünk rá. A másik tésztalapot ráhelyezzük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: marcs3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, fűszeres kalács » Meggyes lepény Ági módra » Almás puding » Almás pudingos
» Lakodalmas pacalleves » Almáskalács » Finom kókuszos süti » Gyors almás pite
» Túrós-almás turmixital » Házi barackos lepény » Jutka almás krémese » Véletlen finomság
» Töröklepény » Zabpelyhes-almás süti » Cukros túrós lepény » Finom csoki tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.