Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros túróslepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg Rama margarin
4 dkg porcukor
4 tojás
15 dkg finomliszt
A TÖLTELÉKHEZ:
25 dkg tehéntúró
2 dkg Rama margarin
3 tojás
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
3 dkg búzadara
1 csokor kapor

Elkészítés:
A tésztához a puha margarint a cukorral, meg a tojások sárgájával habosra keverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd lazán a margarinos masszába forgatom, és óvatosan hozzákeverem a lisztet is. Egy kb. 20x30-as tepsibe sütőpapírt teszek, és bele simítom a masszát.
Közepes lánggal 180 °C-on (légkeverésesnél elég a 160 °C) kb. 10 perc alatt elősütöm.
A TÖLTELÉK-hez a túrót, margarint, a tojások sárgáját, a cukrot, búzadarát robot géppel jól kikeverem. Hozzáadom a kaprot és a tejfölt.
A kemény habbá vert tojásfehérjét a túrós masszába forgatom, és az elősütött tésztára kenem.
A sütőbe visszatéve még kb. 15-20 percig sütöm.
Ha nagyon hamar pirul a teteje, akkor mérsékelem a hőfokot.

Tanácsok:
Ha elkészült, egy kicsit nyitva hagyom a sütő ajtaját, és így hagyom hűlni, majd rácsra borítom.
Langyosan vagy hidegen szeletelem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros puliszkagolyók » Kapros-túrós palacsinta » Kapros halragu » Kapros, juhtúrós galuska
» Kapros patisszonfőzelék » Kapros párolt zöldborsó » Nyári kapros saláta » Kapros zaftos süllő
» Kapros rántott cukkini » Magyaros kapros pulykamell » Kapros erdei gomba » Kapros csőben sült krumpli
» Kapros túrós krumplisült » Kapros csirkeragu-leves » Kapros-túrós csusza » Habos túróslepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.