Tutireceptek.hu fejléc

Doughnuts fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(12 darabhoz)
2 tojás
20 dkg. kristálycukor
2 dl. tej
12 dkg margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
35-40 dkg finomliszt
4 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott doughnuts sütő formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (200fok, légkeveréses 180fokon)12-15 perc alatt arany barnára sütjük. Bevonhatjuk marcipán mázzal, csokoládéval illetve fahéjas cukorral.
1. Fahéjas máz: Olvasztott margarinnal megkenjük a kihűlt fánkot és fahéjas cukorba forgatjuk.
2. Marcipán máz: 1 csomag Dr. Oetker Dekor cukormáz (marcipán ízű) elkészítünk a csomagoláson lévő utasítások szerint és lehet hozzá adni egy kevés ételszínezéket.

Tanácsok:
Külön doughnuts fánk sütő kell hozzá, csak ebben lehet sütni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Ildibildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egzotikus párnácskák » Élesztő nélküli túrósfánk » Mogyorós-körtés pite » Amerikai almás
» Részeges eperpuding » Gyergyói mandulás patkó » Édes perecek » Györkönyi szelet
» Tejföltorta » Ál-tiramiska » Túrós-barackos tekercs » Barackos suti
» Mézeskalácspuding » Körtés tejbegríztorta » Almás joghurtos palacsinta » Almás, rumos puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.