Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Doughnuts fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(12 darabhoz)
2 tojás
20 dkg. kristálycukor
2 dl. tej
12 dkg margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
35-40 dkg finomliszt
4 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott doughnuts sütő formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (200fok, légkeveréses 180fokon)12-15 perc alatt arany barnára sütjük. Bevonhatjuk marcipán mázzal, csokoládéval illetve fahéjas cukorral.
1. Fahéjas máz: Olvasztott margarinnal megkenjük a kihűlt fánkot és fahéjas cukorba forgatjuk.
2. Marcipán máz: 1 csomag Dr. Oetker Dekor cukormáz (marcipán ízű) elkészítünk a csomagoláson lévő utasítások szerint és lehet hozzá adni egy kevés ételszínezéket.

Tanácsok:
Külön doughnuts fánk sütő kell hozzá, csak ebben lehet sütni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Ildibildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Váratlan vendég finomság » Olajban sült párnácskák » Ági nagymami tortája » Epres süti
» Hagyományos mézeskalács » Csokifondant » Fogzásra keksz » Birsalagút
» Triplán csokis muffin » Villámgyors gyümölcssüti » Házi gyümi joghurt » Házi sport szelet
» Zsemlefánk » Piramis2 » Ulmi torta » Keksztekercs kókuszkrémmel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.